ÖZELLİKLER
• Polistren esaslı ve taşyünü levhaların mineral yüzeylere güçlü olarak yapışmasını sağlar.
• İçerdiği yüksek ve sağlıklı polimer oranı sayesinde - Güvenlidir. - Esnektir. - Yüksek yapışma performansına sahiptir.
• Dış hava şartlarına uzun süreli dayanıklılığı higrotermik duvar testleri ile kanıtlanmıştır.
• Yüksek su buharı geçirgenliğine sahiptir. • Üstün çalışabilirlik ve uygulama özelliklerine sahiptir.
YÜZEY HAZIRLAMA
Yüzey düzgün, temiz, kuru, tutunmaya imkân veren matlıkta, sağlam ve kendini taşıyabilecek yapıda olmalıdır. Alt sıva tabakası veya kaba sıva uygulandıktan en az 4 hafta sonra Dalmaçyalı Isı Yalıtım Sistem Yapıştırıcısı uygulamasında başlanmalıdır. Özellikle gaz beton gibi emici yüzeyler uygulama sırasında nemlendirilmelidirler. Eski boyalı yüzeylerde, kabarmış ve dökülmeye yüz tutmuş bölümlerin kazınması, cephede oluşmuş çatlakların ise STAKO ve STAKO 0 tamir harçlarıyla tamiratının yapılması gerekmektedir. Ayrıca eski boyalı yüzeylerin tutunmaya elverişli hale getirilebilmesi için çentiklenmesi ve tozuma yapmaması gerekir.
HARCIN HAZIRLANIŞI
Dalmaçyalı Isı Yalıtım Sistem Yapıştırıcısı temiz ve soğuk su içerisine yavaş yavaş ilave ederek karışım topaksız hale gelene kadar düşük hızlı bir karıştırıcı ile yaklaşık 10 dakika karıştırılır. Gerekli su miktarı hava şartlarına göre ayarlanmalıdır. Karıştırılan harç 5 dakika dinlendirilir ve tekrar karıştırılır. Eğer gerekli ise karışımın kıvamı su katılarak tekrar ayarlanır. Hazırlanan karışım hava şartlarına da bağlı olarak 2 saat içinde tüketilmelidir. Sertleşmiş malzemeye su ilave edilerek kullanılmamalıdır. UYGULAMA Gerekli alt zemin hazırlığı yapılmış yüzeyler için yalıtım levhasının kenarlarına çerçeve oluşturacak şekilde 4-5 cm’lik şerit halinde ve orta kısmına da eşit uzaklıklarda 3 parça Dalmaçyalı Isı Yalıtım Sistem Yapıştırıcısı noktasal olarak mala boyutlarında sürülür. Düzgün yüzeylerde 10x10 taraklı çelik mala ile taraklama da yapılabilir. Levha taşyünü ise, levha kenarlarına ve öbek noktalarına ince bir tabaka şeklinde yapıştırıcı uygulaması yapılarak levhanın astarlanması sağlanır. Bu işlemden sonra standart yapıştırıcı uygulaması yapılır. Levhaların yan yüzeylerine yapıştırıcı sürülmemelidir. Uygulanacak yapıştırıcının kalınlığı alt zeminin düzgünlüğüne göre ayarlanmalıdır. Bu şekilde hazırlanmış plaka, yapıştırılacak yüzeye hafif bir baskı ile aşağıdan yukarıya, en altta subasman profiline oturtularak bir birine değecek şekilde sıralanır. Yalıtım levhalarının derzleri üst üste gelmemeli, levhalar şaşırtmalı olarak yerleştirilmelidir. Yapıştırma, mastar yardımıyla düzgün bir yüzey oluşturulacak şekilde iyice bastırılarak yapılır. Levhaların arasında boşluk kalmamasına azami özen gösterilmeli, yine de boşluk kalması durumunda aynı levhadan kesilecek uygun kalınlıktaki malzeme ile bu aralıklar mutlaka kapatılmalıdır. Uygulama veya kuruma esnasında çevre sıcaklığı ve yüzey sıcaklığı +5 °C ile +30 °C arasında olmalıdır. Doğrudan güneş ışığı alan yerlerde, yağmurda ve kuvvetli rüzgârda uygulama yapılmamalıdır. Ürün prizini alana kadar dondan korunmalıdır. Sıva olarak kullanılmamalıdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.